Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/terra/domains/perterra.nl/public_html/templates/pertarrainhoud2017/functions.php on line 199

Wel of niet 'Uit de Bezemkast' komen

581066 2282101548005 58313931 nNadat je een tijdje Pagan of Heks bent zul je uiteindelijk merken dat je geconfronteerd wordt met de vraag of je wel of niet 'Uit de Bezemkast' zal komen. Voor degenen onder jullie die onbekend zijn met de term, dit betekent in wezen coming out als een Pagan of Heks - het bekend maken aan familie, vrienden, buren, etc. Het is een zeer persoonlijke kwestie en mensen hebben een aantal redenen om er voor te kiezen om in de kast te blijven. Net zoals veel mensen redenen hebben om hun religie wel bekend te maken.

Coming out is mogelijk niet voor iedereen, maar het kan ook zijn dat je er voor kiest om het in fases te doen. Wanneer je besluit om je religie bekend te maken stel je je open voor alle problemen die gepaard kunnen gaan met de erkenning onderdeel te zijn van een niet-mainstream religie. Maar je hebt bepaalde rechten, zorg dat je kennis hebt van deze rechten om jezelf te beschermen.

Uit de Bezemkast komen

Er zijn verschillende niveaus van het 'Uit de Bezemkast' zijn. Veel paganisten en heksen laten gewoon  hun familie of partners weten over hun spiritualiteit en dat is genoeg. Veel mensen beschouwen  religie sowieso als een privé ding - ongeacht welke religie dat ook moge zijn - en zijn volkomen tevreden met het aantal mensen in hun leven en beperken de details. Veel meer mensen zijn van mening dat als gevraagd wordt naar hun spirituele leven ze de waarheid zeggen, maar verder niet in-your-face over paganisme of hekserij spreken.

Lees meer...

Hoe kom je Uit de Bezemkast?

'Uit de Bezemkast' komen is een grote beslissing en een die je rustig en rationeel moet maken. Op een gegeven moment kan je hebben besloten dat je comfortabel genoeg in je spirituele pad zit en dat je bent klaar bent om 'Uit de Bezemkast' te komen. De kans is groot dat het niet een beslissing is die je makkelijk hebt gemaakt want het is een vrij grote stap. Immers, als je eenmaal uit de kast bent kan je het niet terugnemen als mensen het niet leuk vinden. Zeker willen we dat alles word geaccepteerd door degenen die we liefhebben en om wie we geven, maar realistisch gezien weten we dat er een kans is dat de familiebanden kunnen worden verstoord. Ze kunnen boos worden of bezorgd zodra ze erachter komen dat je Heks of Pagan bent.

Lees meer...