Nog geen 18 ... Wat nu?

Artikelindex

Praten met je ouders is een grote stap

Vraag:

Mijn ouders willen niet dat ik hekserij bestudeer omdat onze familie christelijk is. Ik denk er aan om ze maar te vertellen dat ik niet hekserij bestudeer, maar het toch doe en het gewoon niet te vertellen. Of misschien vertellen dat ik nog steeds christen ben. Ik heb een plaats waar ik een paar boeken kan verbergen en ik kan wel iemand vinden om me het in het geheim te leren. Dat zal wel ok zijn, toch?

Antwoord:

Nee, nee, wel duizend keer NEE!

Als je minderjarig bent, of je het nu leuk vindt of niet, je ouders zijn verantwoordelijk voor je en uiteindelijk nemen zij de beslissingen voor je. Als je hebt besloten je te bekeren tot hekserij of paganisme, moet je een ernstig hart-tot-hart gesprek met je ouders te hebben. Ze zullen ofwel (a) niet weten waar je het over hebt (b) zijn echt tegen omwille van hun eigen religieuze doctrine, of (c) bereid zijn om je je eigen pad te laten ontdekken zo lang als je dat doet op een geïnformeerde en intelligente manier.

Als papa en mama geen idee hebben wat Hekserij of Paganisme is, is het geen slecht idee om ze er over te vertellen. Om dat te doen, moet je eerst uitzoeken wat je religie eigenlijk inhoudt - want als jij het niet weet, hoe kunt je het dan delen met andere mensen? Maak een lijst van de dingen die je gelooft, zodat je dat kunt delen met hen. Dit kan zijn je gedachten over reïncarnatie, de zonde, je persoonlijke interpretatie van de Schaadt Niemand-richtlijn of de Regel van Drie, of ideeën over hoe hekserij of paganisme je kan versterken en kan maken dat je groeit als mens. Als je rustig kunt gaan zitten en een volwassen en rationele discussie met hen kunt hebben - en dat betekent niet gooien met spullen en roepen "je begrijpt het gewoon niet!" - dan heb je misschien een betere kans om hen ervan te overtuigen dat het goed is.

Vergeet niet, ze zijn bezorgd voor je veiligheid en dus is het belangrijk dat je de vragen naar waarheid beantwoordt.

In sommige gevallen kunnen ouders sterk bezwaar maken tegen de uitoefening van hekserij of paganisme door hun hun kind. Dit is meestal als gevolg van de leer van hun religieuze overtuigingen - en als ouders, is dat hun recht. Zij hebben het recht hun kind te vertellen of het hem of haar is toegestaan om hekserij te beoefenen, om bij een coven te horen, of zelfs of ze boeken mogen hebben over het onderwerp. Als dit het geval is in jouw familie zijn er een aantal dingen die je kunt doen.