Nog geen 18 ... Wat nu?

Artikelindex

Praten met je ouders is een grote stap

Vraag:

Mijn ouders willen niet dat ik hekserij bestudeer omdat onze familie christelijk is. Ik denk er aan om ze maar te vertellen dat ik niet hekserij bestudeer, maar het toch doe en het gewoon niet te vertellen. Of misschien vertellen dat ik nog steeds christen ben. Ik heb een plaats waar ik een paar boeken kan verbergen en ik kan wel iemand vinden om me het in het geheim te leren. Dat zal wel ok zijn, toch?

Antwoord:

Nee, nee, wel duizend keer NEE!

Als je minderjarig bent, of je het nu leuk vindt of niet, je ouders zijn verantwoordelijk voor je en uiteindelijk nemen zij de beslissingen voor je. Als je hebt besloten je te bekeren tot hekserij of paganisme, moet je een ernstig hart-tot-hart gesprek met je ouders te hebben. Ze zullen ofwel (a) niet weten waar je het over hebt (b) zijn echt tegen omwille van hun eigen religieuze doctrine, of (c) bereid zijn om je je eigen pad te laten ontdekken zo lang als je dat doet op een geïnformeerde en intelligente manier.

Als papa en mama geen idee hebben wat Hekserij of Paganisme is, is het geen slecht idee om ze er over te vertellen. Om dat te doen, moet je eerst uitzoeken wat je religie eigenlijk inhoudt - want als jij het niet weet, hoe kunt je het dan delen met andere mensen? Maak een lijst van de dingen die je gelooft, zodat je dat kunt delen met hen. Dit kan zijn je gedachten over reïncarnatie, de zonde, je persoonlijke interpretatie van de Schaadt Niemand-richtlijn of de Regel van Drie, of ideeën over hoe hekserij of paganisme je kan versterken en kan maken dat je groeit als mens. Als je rustig kunt gaan zitten en een volwassen en rationele discussie met hen kunt hebben - en dat betekent niet gooien met spullen en roepen "je begrijpt het gewoon niet!" - dan heb je misschien een betere kans om hen ervan te overtuigen dat het goed is.

Vergeet niet, ze zijn bezorgd voor je veiligheid en dus is het belangrijk dat je de vragen naar waarheid beantwoordt.

In sommige gevallen kunnen ouders sterk bezwaar maken tegen de uitoefening van hekserij of paganisme door hun hun kind. Dit is meestal als gevolg van de leer van hun religieuze overtuigingen - en als ouders, is dat hun recht. Zij hebben het recht hun kind te vertellen of het hem of haar is toegestaan om hekserij te beoefenen, om bij een coven te horen, of zelfs of ze boeken mogen hebben over het onderwerp. Als dit het geval is in jouw familie zijn er een aantal dingen die je kunt doen.


Allereerst niet liegen. Geen enkel spirituele pad maakt een goede start als het begint met bedrog. Ten tweede, kun je niet-heksen-onderwerpen leren en bestuderen terwijl je in je ouderlijk huis woont. Mythologie, geschiedenis, kruiden- en plantenleer, astronomie, zelfs de religie van je ouders bestuderen - het zijn allemaal dingen die van pas komen later. Berg je heidense boeken op voor als je volwassen bent en bent verhuisd naar je eigen huis. Hekserij is er nog steeds nadat je achttien bent. Zolang je leeft onder mama en de papa's dak, heb respect voor hun wensen.

Tot slot, kan je het geluk hebben dat je ouders het toelaten dat je hekserij of paganisme beoefend, zolang je weloverwogen en gefundeerde beslissingen neemt. In deze gevallen kan zijn je ouders hebt die zelf heiden zijn of dat ze kunnen begrijpen dat spiritualiteit een zeer persoonlijke keuze is. Wat hun redenen ook zijn, wees dankbaar voor hun zorg en deel informatie met hen bij elke gelegenheid. Ze zullen willen weten dat je veilig bent, dus wees eerlijk en open met hen.

Zelfs als ze je in staat stellen heks of paganist te worden, dan nog kunnen je ouders regels hebben waarvan ze verwachten dat je die regels volgt – en dat is ook goed. Misschien vinden ze het niet erg dat je aan magie doet, maar willen ze niet dat je kaarsen brandt in de kamer. Dat is prima - vind een aanvaardbaar alternatief voor kaarsen. Misschien vinden ze het goed dat je leert over hekserij, maar  zijn ze er bezorgd over als je je aansluit bij een coven, want je bent nog steeds minderjarig. Dat is een legitieme zorg. Geen stiekeme ontmoeting met de plaatselijke coven! Vind manieren om te studeren en te leren en als je volwassen bent kun je een groep zoeken om je bij aan te sluiten. Een andere optie zou kunnen zijn om een werkgroep te vormen met andere mensen van je eigen leeftijd, als je ouders daar geen bezwaar tegen hebben.

De sleutel is hier eerlijkheid en integriteit. Je mag niet van je ouders 'regels, maar je moet ze volgen. Liegen leidt nergens toe en plaatst hekserij en paganisme in een negatief daglicht. Vergeet niet, het is hun taak als ouders zich zorgen te maken over jou. Het is jouw taak als kind respectvol en eerlijk naar hen te zijn.

 


 

Tien dingen om te leren naast hekserij
Ik weet het, het is balen. Heb je eindelijk dat moeilijke gesprek met je ouders gehad en nog steeds willen ze niet dat je hekserij beoefent in hun huis. Het is niet eerlijk! Je hebt een paar minuten zo'n hekel aan hen en ze zijn de gemeenste ouders ooit. Houd moed  - er is een positieve kant aan deze situatie. Als je geen hekserij kan beoefenen zolang je onder hun dak leeft, betekent dat dat je vrije tijd hebt om andere dingen te doen. En die andere dingen kunnen net zo leerzaam zijn voor een toekomstige heks of pagan.

Verzamel informatie over Planten
Ja, ik ben serieus. Planten. Pak een boek over de lokale bloemen en fauna, breng tijd door in het bos, kweek een variatie van kruiden, of maak een bloem-of moestuin. Volg een tuinbouw-cursus bij je plaatselijk centrum als dat er is. Wordt vrijwilliger bij een lokale stichting of bij een natuur centrum. Bestudeer de eigenschappen van planten en kruiden zodat tegen de tijd dat je op eigen benen staat, je precies weet waarom kruiden werken zoals ze werken.

Studeer Geschiedenis
Tuurlijk, op school ben je jaren bezig te leren over een stel dode oude mannen, maar er is meer geschiedenis dan dat. Als je geïnteresseerd bent in de Romeinse goden bijvoorbeeld, pak de geschriften van Julius Caesar of Ptolemaeus. Als Keltische geschiedenis meer jouw smaak is, pak een kopie van Ronald Hutton's The Druids of Peter Beresford Ellis 'boeken over de Kelten. Kies de geschiedenis die je wilt leren en leer daar over. Later, als je begint te oefenen, zul je rituelen een stuk beter begrijpen als je ze kunt plaatsen in een historische context.

Ga koken
Als je kunt leren om een recept te volgen, kun je leren bezweringen en ritueel instructies te volgen. Niet alleen dat, heidenen hebben een potluck tijdens bijeenkomsten en je wilt niet aankomen met een doos van chips terwijl je coven zussen allemaal uren bezig zijn met ovenschotels maken. Neem dat maar gerust van me aan. Als je de weg weet naar de keuken thuis is het nu de tijd om te leren. Vraag een ouder of oudere broer of zus om je te leren - ze zullen onder de indruk zijn dat je enig initiatief neemt en door tijd samen door te brengen wordt de familieband sterker. Als niemand beschikbaar is om je te leren koken neem dan een kookboek. Er zijn honderden kookboeken die gericht zijn op de beginnende kok. Zoek een aantal gerechten uit waar je goed in bent en oefen tot ze geweldig zijn.

Wordt vrijwilliger
Sommige middelbare scholen eisen van hun studenten om een zekere mate van dienstverlening aan de gemeenschap te doen. Vaak is dit in de vorm van een maatschappelijke stage. Als dat op jouw school het geval is dan ben je een stap vooruit. Wees ervan verzekerd dat de meeste covens verwachten dat hun leden betrokken leden zijn van de gemeenschap. Doe een paar uur per week vrijwilligerswerk bij de lokale bibliotheek of bij het dierenasiel. De volwassenen zullen onder de indruk zijn van je goede houding en je zult profiteren van de ervaring – en het vermogen – om dingen te doen voor anderen zonder daarvoor betaling te verwachten.

Bestudeer de religie van je ouders
Oke, ik weet dat het stom klinkt, waarom zou je het Christendom, Jodendom, Islam, Scientology of wat dan ook bestuderen als een voorloper van het bestuderen van hekserij? Nou ja, omdat in een religie vaak vele malen meer zit dan waar je echt aandacht voor hebt. Als je opgroeid in een bepaald religie vind  je het waarschijnlijk vanzelfsprekend. Stop met dat te doen en neem de tijd om echt vragen te stellen. Ga de diepte in om erachter te komen wat het is waarmee je het niet eens bent. Het kan zijn dat de religie waarmee je bent opgevoed helemaal niet zo slecht is, zelfs als het niet de juiste is voor jou dan zul je zeker een beter inzicht krijgen in waar je vader en moeder vandaan komen. Bestudeer ook informatie over andere godsdiensten.

Kijk naar de sterren
Serieus - als jouw stad een planetarium in de buurt heeft, ga er naar toe! Voor de Ouden was zo veel van wat ze wisten bepaald door het volgen van de beweging van de sterren in de hemel. Meer informatie over de sterrenbeelden, de beweging van de planeten, alle dingen die bewegen op duizenden lichtjaren afstand. Het komt van pas later, vooral als je interesse in astrologie gaat  ontwikkelen.

Werk aan je gezondheid
Onderdeel van een goed evenwichtig leven omvat de zorg voor jezelf, niet alleen geestelijk maar ook fysiek. Ga bewegen, al is het maar een wandeling tijdens de lunch periode op school. Neem een yogales of mediteer elke dag. Eet evenwichtige voeding - zorg ervoor dat je rond het middaguur een gezonde lunch eet en neem een gezonde snack, zoals een appel of een mueslireep voor tussendoor. Voeg volle granen toe aan je dieet, verminder suikers en lege calorieën. Je kunt dit ook verbinden met je nieuwe kooklessen – leer om gezonde maaltijden te bereiden voor het hele gezin.

Onderzoek je wortels
Denk je dat je misschien wel interesse hebt in de Noordse religie omdat je familie Scandinavisch is? Mooi  - begin met het leren over je voorouders. Zoek uit wie ze waren, waar ze vandaan komen, wat ze deden, enz. Er zijn een hoop grote genealogische bronnen op het web om te beginnen en dit is een project dat je kunt delen met je hele gezin. Het is geeft voldoening om te kijken naar een enorme lijst met namen en zeggen: "Ik deel het bloed met deze mensen."

Wees een hoeder van de Aarde
Bijna alle paganisten en heksen beschouwen onze planeet als heilig, dus stop met het op de grond gooien van je snackverpakkingen! Neem de tijd om te leren over dingen die je kunt doen om te helpen de planeet te redden. Begin een recycling programma op je school als dat er niet is. Organiseer een oude-krant-collecte en doneer het geld aan een aarde-vriendelijke organisatie. Of gewoon klein beginnen, door het aanschaffen van een aantal vuilniszakken en het opruimen van je eigen straat (In Deventer heb je de 'Deventer Schoonfamilie' waar vrijwilligers met bezems, tassen en handschoenen een schoonmaakbeurt in hun wijk te doen). De aarde is onze moeder, dus leer haar met respect te behandelen.

Leer een vaardigheid
Wanneer je oud genoeg bent om je bij een coven aan te sluiten, als dat is wat je wilt, kan je de volgende vraag verwachten: "Wat kun je doen voor ons?" Dit is dus waarom het hebben van een vaardigheid goed van pas komt. Als je kunt zeggen: "Nou, ik naai zodat ik mensen kon helpen  rituele gewaden te maken en ik heb mezelf metaalbewerking geleerd, dus ik ben goed in het maken van sieraden, oh, en ik ben net begonnen met kaarsen maken ...", dan ben je dus inderdaad een toevoeging voor de coven. Je bent iemand die het overwegen waard is. Leer om iets te doen met je handen - niet alleen met het lichaam, maar ook met de geest. Zoek iets wat je heel graag doet en oefen totdat je het hebt veranderd in iets moois.