Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/terra/domains/perterra.nl/public_html/templates/pertarrainhoud2017/functions.php on line 199

De Oude Religie

Heidendom is de Oude Religie

HerneHet Heidendom is de Oude en oudste Religie. De wortels liggen daar waar het menselijke ras ontstond. Hoe kunnen we de denkprocessen van onze paleolithische voor ouders begrijpen? We kunnen het nooit helemaal weten, maar ze hebben ons sporen nagelaten. Die sporen vinden we in grotschilderingen en afbeeldingen van prachtig getekende wilde dieren, vrouwenfiguren, jagers, zangers en vruchtbaarheidsbeeldjes. Ook in schilderingen van menselijke wezens. Soms figuren die doen denken aan hedendaagse sjamanen, zoals mannen in dierenhuiden met gehoornde hoofdtooien. Het oude volk was zich bewust van de krachten die in de natuur leven. Zij probeerden er gretig contact mee te krijgen en wilden ze gunstig stemmen. De goden die hun leven het meest beïnvloedden, bijvoorbeeld de goden van de jacht en van de velden, eerden zij. De Oude Religie omvat een breed spectrum van geloven, met inbegrip van de verering van godinnen en goden, helden, dieren, bomen, planten, heilige stenen en geesten.

Lees meer...

Witte Wyven

Per Terra (Frederika Rademaker) wijdt in in de lijn van de Witte Wyven. De lijn loopt terug tot Lia van den Bulk.

Witte Wyven zijn over het algemeen erfheksen. Dat betekent dat het van vrouw op vrouw ging en ze werden als kind met kruiden, zalf maken en magie opgevoed. De meeste kinderen werden vroeger bij de Witte Wyven in de cirkel verwekt. Een van de Witte Wyven werd uitverkoren tot heksenkoningin. Al vanaf het jaar 1200 n.o.j. is dit gebruik gedocumenteerd vertelde Lia eens in een interview.

Lees meer...